Informatie Lidmaatschap

 

Jolly Jumper is een studentenrijvereniging waar zowel beginners als gevorderden welkom zijn. Je kunt als lid mee doen aan de verschillende activiteiten die Jolly Jumper organiseert. Naast paardrijactiviteiten worden er ook sociale activiteiten georganiseerd. Wil je ons na het lezen hiervan beter leren kennen, neem dan gerust contact op!

Lessen
Elke week op maandagavond organiseert Jolly Jumper de verenigingsles. Er is elke maand een springles, de rest van de lessen zijn dressuurlessen of lessen waarin een bepaald thema centraal staat. Er is zowel een beginners- als een gevorderdenles. Verder kunnen leden er natuurlijk ook gewoon voor kiezen op de manege te blijven rijden waar ze dit tot nu toe deden.

Wanneer je begint met paardrijden, zul je merken dat het geen gemakkelijke sport is. Je zult spieren ontdekken waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Wil je de basis snel onder de knie krijgen, dan adviseren we je om, vooral in het begin, wekelijks te gaan rijden. Je zult merken dat het de moeite waard is. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, dan blijkt paardrijden een uitdagende sport te zijn die nooit verveelt. Wil je het een keer proberen? Stuur dan een mailtje naar info@nsrvjollyjumper.nl!

Activiteiten
Jolly Jumper organiseert het hele jaar door activiteiten, waaraan zowel beginnende als gevorderde ruiters deel kunnen nemen.
Wij organiseren onder andere buitenritten, bijvoorbeeld op IJslandse pony’s, een strandrit of een Shirerit. Ook organiseren we afwisselende activiteiten als westernlessen, springlessen en een gezellig JJ-weekend! Jolly Jumper organiseert daarnaast ook een eigen onderlinge wedstrijd en heeft een eigen JJ-Steden Ontmoeting (wat dat is, vertellen we hieronder). Hiernaast worden er ook niet-paardrijactiviteiten georganiseerd, zoals een barbecue, een bowlingavond, videoavonden en niet te vergeten onze borrelavonden.

Landelijke activiteiten
Jolly Jumper is aangesloten bij de Vereniging Nederlandse Studentenruiters (VNS). Veel studentenrijverenigingen, die aangesloten zijn bij deze organisatie, organiseren zogenaamde Steden Ontmoetingen. Dit zijn landelijke dressuur- en springwedstrijden op verschillende niveaus. Deze wedstrijden duren meestal een heel weekend. Er hangt altijd een leuke sfeer en op zaterdagavond is er altijd een gezellig feestje. Via de VNS worden ook regioactiviteiten georganiseerd en bestaat de mogelijkheid voor JJ-ers om deel te nemen aan internationale wedstrijden.

Organisatie van Jolly Jumper
Het dagelijks bestuur van Jolly Jumper wordt bijgestaan door de diverse commissies. Wanneer leden binnen bestuur of commissies actief willen worden, zijn ze van harte welkom. Om de leden van alles op de hoogte te houden, wordt er elk maand een activiteitenoverzicht verstuurd. Hierin wordt uiteen gezet welke activiteiten de komende twee maanden georganiseerd zullen worden.

Kosten
Jolly Jumper probeert op meerdere manieren het paardrijden voor studenten betaalbaar te houden. Het lidmaatschap bedraagt dan ook slechts 20, – euro per jaar (met een sportkaart is dit zelfs maar 10 euro). Je moet er rekening mee houden dat een rijles ongeveer 14,50 tot 19 euro kost. Voor meer informatie over de voordelen van het lidmaatschap kijk bij Kosten en voordelen.

Heb je na dit alles zin gekregen om paardrijles te gaan nemen of om lid te worden van Jolly Jumper, neem dan gerust contact met ons op! Let op: dit lidmaatschap is doorlopend. Wil je je afmelden? Geef dit voor 1 september door!